Antena 3 CNN Externe O.J. Simpson a fost eliberat din închisoare după nouă ani de detenție

O.J. Simpson a fost eliberat din închisoare după nouă ani de detenție

O.J. Simpson a fost eliberat din închisoare după nouă ani de detenție
01 Oct 2017   •   13:04

O.J. Simpson, fostul star al fotbalului american, a fost pus în libertate condiţionată duminică, după nouă ani petrecuţi în spatele gratiilor, într-un penitenciar din Nevada, pentru un jaf armat petrecute la Las Vegas, informează AFP.

În vârstă de 70 ani, O.J. Simpson a devenit cunoscut la nivel mondial după ce a fost acuzat că şi-a ucis fosta soţie şi pe un amic al acesteia, în 1994 la Los Angeles. El a fost achitat la capătul unui proces intens mediatizat.

Fostul jucător a rămas însă în atenţia justiţiei, fiind suspectat ulterior de diverse infracţiuni minore.

Pe 13 septembrie 2007, el a pătruns împreună cu alte cinci indivizi într-un hotel-cazinou din Las Vegas pentru a "recupera" suveniruri sportive, sub ameninţarea armelor, de la persoanele care se ocupau cu revânzarea acestora.

Condamnat iniţial la 33 de ani de închisoare, pentru răpire şi jaf armat, O.J. Simpson a beneficiat de o reducere a pedepsei, pentru bună purtare, decisă în luna iulie de către comisia pentru eliberări condiţionate a statului Nevada.

El a fost pus în libertate la primele ore ale zilei de duminică, pentru a i se garanta securitatea şi pentru a se evita orice incident, după cum au explicat autorităţile.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Hidroelectrica a anunţat perioada în care se transmite indexul în mai 2024
x close