Antena 3 CNN Externe O jurnalistă americană a fost arestată în Turcia

O jurnalistă americană a fost arestată în Turcia

O jurnalistă americană a fost arestată în Turcia
01 Sep 2016   •   09:06

O jurnalistă americană a fost arestată la începutul lunii august în Turcia, unde este cercetată pentru 'încălcarea unei zone militare' după ce a fugit din Siria, au afirmat miercuri responsabili americani, potrivit AFP. 

Lindsey Snell a fost arestată la 6 august, iar unii diplomaţi americani au putut să o viziteze la 26 august, potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, John Kirby. 

Conform biografiei sale de pe Twitter, jurnalista se prezintă ca lucrând de la Istanbul şi colaborând cu diferite instituţii media occidentale, cum ar fi posturile americane de televiziune MSNBC şi ABC sau site-ul Vice News. 

Pe Facebook, ea are scris că este originară din Daytona Beach, în Florida, şi că a absolvit Universitatea din Florida în 2005. Este musulmană, iar în pozele de pe reţelele de socializare poartă un văl. 

În ultimele sale postări de pe Twitter şi Facebook, care datează de la 5 august, ea a scris că a fost ţinută închisă timp de zece zile de către militanţi ai Frontului Al-Nosra în Siria, după care a reuşit scape cu ajutorul "unui bărbat curajos cu motocicletă" 

Ea a precizat pe Facebook că a putut să îşi documenteze captivitatea, deoarece gardienii i-au lăsat telefonul mobil. "Este o poveste incredibilă", a scris ea. 

Jurnalista nu a făcut nicio referire la întoarcere sa în Turcia. 

"A fost arestată în Turcia", a spus miercuri John Kirby. "Din ce înţeleg, a revenit în Turcia din Siria şi în prezent se află într-o închisoare din provincia Hatay", a adăugat el. 

"Este cercetată pentru încălcarea unei zone militare, dar nu pot spune care sunt motivele pentru care a mers în Siria", a mai afirmat el. 

Hatay este o provincie din sudul Turciei. De cealaltă parte a frontierei siriene de află guvernoratul Alep, unde au loc confruntări sângeroase între forţele guvernului de la Damasc şi diferite grupări rebele. 

De-a lungul frontierei sunt desfăşuraţi militari turci, în încercarea de a controla fluxul de combatanţi şi de arme care pătrund în această zonă de război.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: turcia jurnalist american arestat
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close