Antena 3 CNN Externe O jurnalistă BBC a publicat pe Twitter un mesaj fals privind moartea Reginei Elisabeta

O jurnalistă BBC a publicat pe Twitter un mesaj fals privind moartea Reginei Elisabeta

O jurnalistă BBC a publicat pe Twitter un mesaj fals privind moartea Reginei Elisabeta
Sursa foto: Foto: .royal.gov.uk
03 Iun 2015   •   21:40

O jurnalistă a postului public britanic BBC a difuzat, din greşeală, prin Twitter, un mesaj fals despre moartea reginei Elizabeth a II-a. Ahmen Khawaja, producător la secţia de ştiri a BBC, a făcut gafa în timpul unui exerciţiu privind procedurile de lucru în cazul decesului monarhului.

Jurnalista a difuzat pe propriul cont de Twitter mesajul: "Regina Elizabeth a fost transportată de urgenţă la Spitalul „Regele Edward al VII-lea” din Londra. În scurt timp va fi transmis un comunicat oficial". După scurt timp, jurnalista de la BBC News a transmis un alt mesaj: "Regina Elizabeth a decedat".


Reporterul a şters mesajele, precizând că a fost vorba de o "alertă falsă". Ulterior, a revenit cu precizări: "Telefonul a fost lăsat nesupravegheat acasă... Îmi cer scuze dacă am deranjat pe cineva!".

Postul BBC a confirmat faptul că incidentul s-a produs în cursul unui exerciţiu privind procedurile protocolare pe care postul public de radioteleviziune britanic trebuie să le aplice în cazul decesului reginei Elizabeth a II-a, în vârstă de 89 de ani.

"În cursul unui exerciţiu tehnic pentru un obituar, prin Twitter au fost transmise din greşeală mesaje, de pe contul unui jurnalist BBC. (...) Mesajele au fost şterse rapid; prezentăm scuze", a comunicat BBC.

Jurnalista va fi vizată de o procedură disciplinară din cauza incidentului.

×
Subiecte în articol: Regina Elisabeta
Parteneri
Ce date personale colectează TikTok de la români
x close