Antena 3 CNN Externe O jurnalistă turcă a fost ARESTATĂ pentru o postare pe Twitter în care denunţa corupţia

O jurnalistă turcă a fost ARESTATĂ pentru o postare pe Twitter în care denunţa corupţia

O jurnalistă turcă a fost ARESTATĂ pentru o postare pe Twitter în care denunţa corupţia
Sursa foto: Foto:national.bgnnews.com
30 Dec 2014   •   21:27

Jurnalista turcă Sedef Kabas a fost arestată marţi pentru o postare pe Twitter în care denunţa corupţia din Turcia şi le cerea turcilor să nu uite numele judecătorului care a dispus neînceperea urmăririi penale în scandalul de corupţie ce a lovit regimul de la Ankara în urmă cu un an, informează AFP.

Un tribunal din Istanbul a decis urmărirea în justiţie a jurnalistei pentru că a ''prezentat drept ţinte persoane însărcinate cu lupta contra terorismului'', a spus avocatul jurnalistei, Celal Ulgen, care a denunţat procedura ca fiind ilegală.

Ulterior, potrivit national.bgnnews.com, jurnalista a fost eliberată.

Pe de altă parte, într-o procedură separată, un alt jurnalist, Mehmet Baransu, critic vehement la adresa regimului de la Ankara, a fost reţinut marţi pentru a patra oară, însă a fost eliberat după câteva ore.

Baransu este jurnalist de investigaţii la cotidianul Zaman, apropiat al mişcării islamiste a imamului Fethullah Gülen, fost aliat al lui Erdogan, dar care a devenit principalul său adversar.

Recep Tayyip Erdogan, ales președinte al Turciei în luna august, a promis să neutralizeze confreria lui Gülen.

La începutul acestei luni, mai mulţi jurnalişti de opoziţie au fost arestaţi. Dintre aceştia, Hidayet Karaca, directorul canalului de televiziune Samanyolu, a fost deja inculpat pentru 'terorism'.

 

×
Subiecte în articol: Twitter Recep Tayyip Erdogan
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close