Antena 3 CNN Externe O lege care permite accesul cu arme în campusurile universitare a fost aprobată de Senatul din Texas

O lege care permite accesul cu arme în campusurile universitare a fost aprobată de Senatul din Texas

O lege care permite accesul cu arme în campusurile universitare a fost aprobată de Senatul din Texas
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Mai 2011   •   12:01

Senatorii din Texas au aprobat o lege prin care cei care au permis pentru o de armă de foc au dreptul să pătrundă în campusurile şi clădirile universitare înarmaţi, informează The Guardian.

Cei 12 senatori democraţi nu au putut să se opună unei majorităţii din Senatul cu 31 de membrii ai statului Texas.

Susţinătorii iniţiativei legislative au declarat că este vorba despre o chestiune de auto-apărare şi dreptul de a purta armă, în timp ce aceia care se opun legii susţin că aceasta nu va face decât să crească rata criminalităţii în campusurile universitare.

Dezbaterile au fost dominate de declaraţii ale persoanelor care au suferit în urma incidentelor din campusuri (violuri, atacuri, jafuri) precum şi mărturiile celor care au trecut prin experienţa de la Virginia Tech din 2007, când un student înarmat a ucis 32 de persoane în campusul universitar.

Senatorul democrat Judith Zaffrini, care era studentă în 1966, când un lunetist a ucis 12 persoane şi a rănit alte câteva zeci la University of Texas, s-a împotrivit legii, avertizând că s-ar putea declanşa haosul dacă poliţia ar fi chemată pentru a dezamorsa conflicte în care sunt implicate mai multe persoane înarmate.

Pe de altă parte, senatorii republicani, amintind de incidentul de la Virginia Tech, afirmă că îşi doresc să le ofere studenţilor şansa de a-şi proteja viaţa.

×
Subiecte în articol: lege Texas Senat arme de foc
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close