Antena 3 CNN Externe O maşină capcană a explodat in faţa consulatului suedez din Benghazi

O maşină capcană a explodat in faţa consulatului suedez din Benghazi

O maşină capcană a explodat in faţa consulatului suedez din Benghazi
11 Oct 2013   •   15:52

O maşină capcană a exlplodat, vineri la prânz, în faţa consulatului suedez din Benghazi, Libia. Din primele informaţii, nu au existat victime, dar daunele materiale sunt însemnate.

Oficialii forţelor de ordine libiene au spus că deflagraţia puternică a afecat grav clădirea consulatului, situat în cartierul al-Fouihet.

"O explozie puternică s-a produs în faţa consulatului Suediei, provocând pagube importante clădirii, dar din fericire, nu au existat victime. De asemenea, alte construcţii din vecinătate au avut de suferit", a spus col. Abdullah Zaidi.

In luna august, consulatul egiptean din acelaşi oraş libian a fost ţinta unui atac. Atunci, mai multe persoane înarmate au aruncat un dispozitiv explozibil în curtea interioară, provocând stricăciuni însemnate.

Cel mai grav atac de acest gen a avut loc în septembrie 2011, atunci când mai multe persoane au deschis focul şi au luat cu asalt consulatul SUA din Benghazi. Ambasadorul american, Chris Stevens, a fost ucis împreună cu alţi trei cetăţeni americani.

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close