Antena 3 Externe O "minge de foc" a brăzdat cerul Statelor Unite. NASA a desluşit rapid misterul (VIDEO)

O "minge de foc" a brăzdat cerul Statelor Unite. NASA a desluşit rapid misterul (VIDEO)

de G.C.P    |    30 Iun 2015   •   14:07
O "minge de foc" a brăzdat cerul Statelor Unite. NASA a desluşit rapid misterul (VIDEO)
Sursa foto: Foto: American Meteor Society

Un obiect zburător aprins a traversat cerul în dimineaţa zilei de ieri, 29 iunie, lăsând sute de martori cu gura căscată, întrebându-se dacă este vorba de un meteorit sau de vreun satelit artificial, abandonat şi scos de pe orbită.

"Mingea de foc" a fost observată de locuitorii din Georgia, Carolina de Sud, Tennessee şi Alabama, la ora locală 1:30 am, transmite presa de peste ocean.

Cei care au văzut obiectul pe cer spun că acesta se deplasa dinspre veste spre est şi părea în flăcări, având în spate o coadă lungă de fum.

Potrivit American Meteor Society, termenul de "minge de foc" este folosit pentru un meteorit foarte strălucitor, cu o dimensiune mai mare decât -4, comparabilă cu mărimea planetei Venus, pe cerul dimineţii.

Un purtător de cuvânt al US Federal Aviation Administration (FAA) a declarat că obiectul văzut ieri dimineaţă pe cer era un meteorit, neexistând niciun raport referitor despre un accident aviatic sau de alt tip.

NASA a adus lumină în acest caz şi a stabilit că este vorba de reziduuri spaţiale, care circulau cu o viteză de aproape 25.000 km/oră. Ele erau monitorizate de agenţia spaţială americană.

×
Subiecte în articol: minge de foc nasa

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close