Antena 3 CNN Externe O moldoveancă a fost răpită în Siria. Vezi ce declară sub ameninţarea rebelilor

O moldoveancă a fost răpită în Siria. Vezi ce declară sub ameninţarea rebelilor

O moldoveancă a fost răpită în Siria. Vezi ce declară sub ameninţarea rebelilor
Sursa foto: Foto: You Tube
14 Aug 2013   •   15:48

O femeie din Republica Moldova a fost luată ostatică de rebelii sirieni, împreună cu o altă femeie din Belarus. Cel puţin aşa reiese dintr-un video postat pe internet.

Imaginile video au fost postate pe Youtube încă din 9 august curent şi au fost ulterior distribuite de către mass-media din Belarus, anunţă point.md.

În imagini se vede că femeile sunt înconjurate de persoane înarmate cu feţele acoperite.
Cele două se prezintă ca fiind Svetlana Markimovici, cetăţean al Belarusului şi Carina Colţa, cetăţean al Republicii Moldova.

Ele citesc un text în care declară că au fost trimise în Siria de un lider al Hezbollah, Mohammed Yazbek, cu legitimaţii false de jurnaliste, având misiunea de a strânge informaţii referitoare la rebelii sirieni.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe de la Chişinău au declarat că vor veni în scurt timp cu informaţii legate de acest caz.

Moldoveanca are 32 de ani şi este din Tiraspol. Potrivit fratelui acesteia, Carina Colţa a plecat la muncă peste hotare pe 25 iulie. Mai mult, aceasta ar fi telefonat acasă cu o săptămână în urmă şi ar fi anunţat că a fost luată ostatică, însă fratele ei nu a contactat autorităţile.

 

×
Subiecte în articol: Siria rebeli sirieni Hezbollah
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close