Antena 3 CNN Externe O navă de transport turcească a fost atacată cu mortiere pe coasta Libiei. Un ofiţer a fost ucis şi alţi membri ai echipajului au fost răniţi

O navă de transport turcească a fost atacată cu mortiere pe coasta Libiei. Un ofiţer a fost ucis şi alţi membri ai echipajului au fost răniţi

O navă de transport turcească a fost atacată cu mortiere pe coasta Libiei. Un ofiţer a fost ucis şi alţi membri ai echipajului au fost răniţi
Sursa foto: Foto: Reuters
11 Mai 2015   •   12:24
Un cargobot turcesc a fost atacat în largul portului libian Tobruk, anunţă Ministerul de Externe de la Ankara. Un ofiţer de la bord a fost ucis şi alţi câţiva membri ai echipajului au fost răniţi.

În primă fază, vasul a fost atacat cu tiruri de mortiere trase de pe ţărm, în timp ce se apropia de port, iar apoi a fost atacat din aer, atunci când încerca să se îndepărteze de mal, informează aceeaşi sursă oficială.

Nava MV Tuna 1 naviga sub pavilionul Insulelor Cook şi efectua un transport tip cargo din Spania în Libia.
Vasul a fost atacat în apele internaţionale, relatează ministerul turc.
Bărbatul ucis în acest incident era cel de-al treilea ofiţer la comandă de la bord.

Diplomaţia turcă a condamnat ferm atacul, dar nu a specificat cine s-ar afla în spatele acestei agresiuni.

Un purtător de cuvânt al armatei libiene a răspuns acuzaţiilor venite de la Ankara şi a declarat că vasul a fost atacat după ce a ignorat avertisemntele repetate de a nu pătrunde în raza oraşului Derna, situat la 145 km distanţă de portul Tobruk.

Vasul a fost cuprins de flăcări şi a fost remorcat într-un terminal al portului Tobruk.

Libia rămâne în continuare o ţară răvăşită de tulburări sociale grave şi instabilitatea politică acută după îndepărtarea de la putere a fostului preşedinte, Muammar Gaddafi.
Ţara din nordul Africii este divizată de mai multe grupări care pretind că sunt îndreptăţite să conducă statul de la Tripoli, iar ostilităţile armate sunt frecvente.
De asemenea, profitând de criza de autoritate din Libia, Statul Islamic şi-a stabilit aici mai multe bastioane teroriste.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close