Antena 3 Externe O navă militară americană a intrat în coliziune cu un vas comercial la est de Singapore: 10 marinari dispăruţi

O navă militară americană a intrat în coliziune cu un vas comercial la est de Singapore: 10 marinari dispăruţi

21 Aug 2017   •   07:43
O navă militară americană a intrat în coliziune cu un vas comercial la est de Singapore: 10 marinari dispăruţi
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Distrugătorul USS John S. McCain al marinei militare americane s-a ciocnit luni cu nava comercială Alnic MC la este de Singapore, informează Reuters. Zece marinari sunt daţi dispăruţi de la bordul distrugătorului, iar alţi cinci sunt răniţi. USS John S. McCain se îndreaptă spre port cu ajutorul propriilor mijloace de propulsie, a precizat marina militară a SUA.

Incidentul a avut loc în timp ce distrugătorul se îndrepta către portul Singapore, pentru o escală de rutină. "Rapoartele iniţiale arată că John S. McCain a suferit avarii în zona tribord pupa", adaugă un comunicatul al US Navy.

În zonă o misiune de căutare şi salvare la care participă elicoptere şi nave din Singapore - inclusiv remorchere - şi o aeronavă a marinei militare americane. În regiunea respectivă, traficul maritim este unul din cele mai aglomerate din lume, iar volumul de mărfuri şi petrol transportat reprezintă aproximativ un sfert din totalul mondial.

Distrugătorul din clasa Arleigh Burke, înarmat cu rachete teleghidate, face parte din Flota a 7-a americană şi are baza la Yokosuka, în Japonia. Numele său este dat de doi amirali din US Navy (marina militară a Statelor Unite) - tatăl şi bunicul senatorului John McCain, fost candidat la preşedinţia SUA. Senatorul a difuzat în reţeaua Twitter un mesaj în care arată că el şi soţia sa, Cindy, se roagă pentru marinarii de pe distrugător.

Alnic MC, sub pavilion liberian, este un petrolier care poate transporta şi chimicale, cu o lungime de 183 de metri şi o capacitate de 50.760 tone deadweight. Datele comerciale arată că naviga cu balast, nefiind încărcat la capacitate cu petrol, iar după coliziune s-a oprit la 10-20 de kilometri de coasta de est a peninsulei Pengerang din Malaezia.

În iunie, un alt distrugător marinei militare americane, USS Fitzgerald, din aceeaşi clasă ca şi John S. McCain, s-a ciocnit cu un vas comercial. Incidentul s-a soldat cu moartea a şapte marinari, iar după o anchetă, comandantul, secundul şi şeful de echipaj al distrugătorului au fost eliberaţi din funcţii săptămâna trecută.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close