Antena 3 CNN Externe O navă rusă, cu încărcătură militară pentru Siria, şi-a decuplat sistemul de identificare

O navă rusă, cu încărcătură militară pentru Siria, şi-a decuplat sistemul de identificare

O navă rusă, cu încărcătură militară pentru Siria, şi-a decuplat sistemul de identificare
Sursa foto: Foto: EPA/ INTACT Images
18 Iul 2012   •   09:54

Cargoul rus Alaed, care transportă elicoptere de tip Mi-25 ce urmează să fie returnate Siriei după ce au fost reparate de către Rusia, şi-a decuplat sistemul de identificare automată (SIA), a anunţat marţi Interfax, citat AFP.
   
Către ora locală 19.00 (18.00, ora României), Alaed a dispărut de pe SIA, un sistem de schimb automatizat de mesaje care permite sistemeleor de supraveghere să cunoască poziţia navelor în zona de navigaţie, adaugă agenţia rusă, fără să citeze vreo sursă.
   
Cu puţin înainte, cargoul se afla la aproximativ 20 de mile nautice (aproximativ 37 de kilometri) de portul Baltiisk, la Marea Baltică, pe teritoriul enclavei ruse Kaliningrad, situată la porţile Uniunii Europene (UE).
   
O sursă apropiată autorităţilor portuare a anunţat anterior că este necesar ca nava să primească autorizarea autorităţilor portuare pentru a decupla un sistem de identificare.
   
Cu toate acestea, căpitanul unei nave are dreptul, aflat la discreţia sa, să decupleze temporar sistemul de identificare al ambarcaţiunii, adaugă aceeaşi sursă. Alaed a mai făcut deja acelaşi lucru săptămâna trecută.
   
Dezvăluirile din în iunie, cu privire la misiunea acestui cargobot, l-au determinat pe asiguratorul său britanic să îi rezilieze asigurarea, lucru care l-a împiedicat, în cursul precedentului periplu, să intre în vreun port, obligându-l să revină în apele ruse.
   
Alaed a fost reperat duminică în nordul Danemarcei.
   
Rusia, aliată a regimului lui Bashar al-Assad, a recunoscut pe 21 iunie că nava transporta material din domeniul apărării antiaeriene şi trei elicoptere de tip Mi-25 aparţinând Siriei, remise pe teritoriul rus.
   

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close