Antena 3 CNN Externe O nouă amenințare din partea lui Donald Trump. Pusă în practică ar avea efecte devastatoare

O nouă amenințare din partea lui Donald Trump. Pusă în practică ar avea efecte devastatoare

O nouă amenințare din partea lui Donald Trump. Pusă în practică ar avea efecte devastatoare
31 Aug 2018   •   08:23

Preşedintele Donald Trump a avertizat joi că Statele Unite s-ar putea retrage din Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC). "Dacă nu se îmbunătăţeşte, m-aş retrage din OMC", a declarat el într-un interviu acordat agenţiei Bloomberg News, preluată de DPA. 

Liderul de la Casa Albă a mai criticat şi alte dăţi OMC, despre care a susţinut că tratează "foarte rău" SUA, reaminteşte DPA. El a promis că va reforma politica Statelor Unite în domeniul comercial şi a declanşat conflicte cu diferiţi parteneri economici, printre care Uniunea Europeană, Canada şi Mexicul (în cadrul NAFTA, acordul de liber schimb în America de Nord) şi China, pentru care a introdus sau a majorat tarifele de import. 

În acelaşi interviu de joi, citat şi de Reuters, Trump a respins o ofertă făcută cu câteva ore înainte de comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmstrom. Aceasta anunţase că Uniunea Europeană ar putea renunţa la taxele asupra importului de automobile, dacă Statele Unite iau o măsură similară. Preşedintele american nu a acceptat propunerea şi a adăugat că politicile comerciale ale UE sunt "aproape la fel de rele ca ale Chinei". 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Donald Trump
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close