Antena 3 CNN Externe O nouă AUSTERITATE în EUROPA. MII de locuri de muncă au fost desfiinţate

O nouă AUSTERITATE în EUROPA. MII de locuri de muncă au fost desfiinţate

 O nouă AUSTERITATE în EUROPA. MII de locuri de muncă au fost desfiinţate
Sursa foto: Foto: blog.compete.com
08 Noi 2012   •   19:08

Rezultatele trimestriale ale companiilor din zona euro a fost marcat de un val mare de anunțuri de concedieri. Asta demonstrează impactul crizei datoriilor suverane asupra sectorului privat și perioada dificilă care va urma, scrie cnbc.com.

USB, Banca Elvețiană, a anunțat desființarea a 10,000 de posturi, plan ce a fost pus în aplicare chiar a doua zi după ce a fost făcut public. Aceasta nu este singura, alte bănci și companii europene luând măsuri asemănătoare.

Grupul de comunicații Ericsson, producătorul de oțel Kloeckner și grupul de inginerie Bombardier au anunțat astăzi de asemenea desființarea a mii de locuri de muncă.

Țările din nordul Europei sunt de asemenea afectate, în ciuda faptului că erau considerate cu o economie sigură.

Criza economică se extinde inclusiv spre Germania, țară care a fost până acum imună la criză.

"Companiile au probleme în special din cauza băncilor, care trebuie să îşi reducă expunerea la credite şi încep să rămână fără garanţii", a declarat Megan Greene, director pentru economie europeană la Roubini Global Economics.

Numeroşi economişti, inclusiv Greene, avertizează că ratele şomajului ar putea creşte din nou în 2013 şi 2014, deşi există de obicei un decalaj de 6-9 luni între anunţurile de concedieri şi efectul asupra şomajului.

×
Subiecte în articol: austeritate Europa concedieri
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close