Antena 3 CNN Externe O nouă centrală nucleară din Japonia are probleme după seismul de joi

O nouă centrală nucleară din Japonia are probleme după seismul de joi

O nouă centrală nucleară din Japonia are probleme după seismul de joi
Sursa foto: Foto: worldbulletin.net
08 Apr 2011   •   15:26

Criza nucleară din Japonia pare să nu mai ia sfârşit. Scurgeri de apă radioactivă s-au înregistrat la o  centrală nucleară, cea de la Onagawa, după cutremurul cu magnitudinea de 7,1 de ieri.

Patru oameni au murit şi peste o sută au fost răniţi în urma seismului, cel mai mare înregistrat de la catastrofa din 11 martie. În plus, experţii americani avertizează că resturi provenite de la distrugerile tsunami-ului vor ajunge pe coastele Statelor Unite ale Americii.

Directorul general adjunct al Agenţiei pentru Siguranţa Nucleară şi Industrială, Hidehiko Nishiyamam a declarat că seismul nu a agravat situaţia de la centralele nucleare, dar există informaţii despre scurgeri de apă în camera de control şi o serie de anomalii la reactoarele 2 şi 3 de la centrala din Onagawa.

Oficialii niponi au dat însă asigurări că radioactivitatea apei scurse este foarte mică şi nu există niciun pericol pentru moment. Centrala de la Onagawa a fost oprită de la dubla catastrofă din 11 martie. Totuşi, combustibilul pe care îl conţine aceasta trebuie răcit în permanenţă.

 


×
Subiecte în articol: centrala nucleara seism cutremur Japonia
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close