Antena 3 CNN Externe  O nouă civilizație antică descoperită în inima Amazonului

 O nouă civilizație antică descoperită în inima Amazonului

 O nouă civilizație antică descoperită în inima Amazonului
28 Mar 2018   •   17:45

Părți ale Amazonului despre care s-au crezut că ar fi nelocuibile, au fost de fapt populate de o civilizație antică, care a fost îngropată timp de sute de ani de junglă, conform unor noi descoperiri facute de arheologi.  

Noi imagini capturate de satelit și drone au dezvăluit ruinele unui popor extins care a locuit în pădurea Amazonului, în perioadă pre-columbiană, undeva între anii 1250-1500. Conform datelor obținute de Nature Communications, aproape 1 milion de oameni au locuit în aceste așezări.  

"Multe părti ale Americii, despre care se credea că sunt o pădure curată, sunt de fapt grădini abandonate" a declarat Cristopher Fisher, arheolog la Colorado State University. Conform acestuia, ”Când ești pe pămant, nu poți vedea peisajul. Aveți nevoie de o vedere a unui satelit, sau poze specializate.” 

Francisco Nakahara, din Sao Paulo, este primul care a identificat acest așezământ, după care oameni de știință din întreaga lumea au început să analizeze acea porțiune a Amazonului. Așa au fost descoperite imaginile prin satelit care au determinat într-adevăr existența unei civilizații antice într-o parte neexplorată a statului brazilian Mato Grosso. Pentru a confirma aceste descoperiri, echipă a mers să viziteze 24 de locații unde imaginile arată rămășițele civilizației. Sub flora Amazonului, arheologii au găsit cioburi de ceramică, cărbune și alte fragmente ale unei societăți uitate. 

Arheologul care a publicat această descoperire, Jonas Gregorio de Souza, a declarat: ”Este probabil că multe dintre aceste rămășițe să fi servit că forturi de apărare”. Studiul menționează și faptul că sute de alte rămășițe s-ar putea afla în apropiere.„Cercetăriile noastre arată că trebuie să reconsiderăm istoria Amazonului", adaugă acesta.

Sursă: TIME 
  
  
  

×
Subiecte în articol: Amazon
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close