Antena 3 CNN Externe O nouă criză diplomatică între SUA şi Venezuela. Americanii sunt acuzaţi că au conspirat împotriva regimului Maduro

O nouă criză diplomatică între SUA şi Venezuela. Americanii sunt acuzaţi că au conspirat împotriva regimului Maduro

O nouă criză diplomatică între SUA şi Venezuela. Americanii sunt acuzaţi că au conspirat împotriva regimului Maduro
de M.C.    |    02 Oct 2013   •   11:53

Statele Unite vor expulza trei diplomaţi din Venezuela, a anunţat Departamentul de Stat, citat de CNN. Cei trei, printre care şi Calixto Ortega, consulul venezuelean la Washingto, au fost declaraţi persoane non grata, ca răspuns la decizia autorităţilor de la Caracas de a expulza trei diplomaţi americani. 

 
Luni, preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunţat expulzarea a trei diplomaţi americani, acuzaţi că au conspirat pentru destabilizarea regimului său. Liderul venezuelean i-a acuzat pe diplomaţi că s-au întâlnit cu opozanţi ai guvernanţilor, că le-au finanţat activităţile şi i-au încurajat să saboteze sistemul de alimentare cu energie electrică al ţării şi economia. Acuzaţiile au fost respinse de către Departamentul de Stat. 
 
"Este regretabil că oficialii Venezueleni au decis din nou să expulzeze diplomaţi ai Statelor Unite, pe baza unor acuzaţii nefondate, care cer o acţiune reciprocă. Este contraproductiv pentru interesele ambelor ţări şi nu este un mod serios de a conduce afacerile externe ale unei ţări" a precizat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat. 
 
Pe lângă Ortega, vor mai fi expulzaţi şi Monica Alejandra Sanchez Morales, secretar-doi în cadrul Ambasadei Venezuelei la Washington, respectiv Marisol Gutierrez de Almeida, consul la Huston. 

×
Subiecte în articol: Nicolas Maduro Venezuela
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close