Antena 3 CNN Externe O nouă grevă generală este inevitabilă în Spania, avertizează sindicatele

O nouă grevă generală este inevitabilă în Spania, avertizează sindicatele

O nouă grevă generală este inevitabilă în Spania, avertizează sindicatele
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    16 Iul 2012   •   15:51

O nouă grevă generală va fi inevitabilă în Spania, dacă Guvernul va menţine măsurile de austeritate menite să reducă deficitul public, a anunţat, luni, Igancio Fernandez Toxo, secretar general al CCOO, unul dintre principalele două sindicate din ţară.

"Guvernul are în mâinile sale mijloacele de a evita (această grevă). Nu renunţ la grevă întrucât societatea are dreptul la autoapărare. Dacă Guvernul ne obligă, şi mi-e teamă că este pe cale de a face acest lucru, va fi inevitabil ca aceasta să se producă", a afirmat Toxo, potrivit AFP.

Apreciind că unitatea sindicală este "absolut indispensabilă", el a afirmat totodată că sindicatul se va întâlni cu alte organizaţii sindicale şi cu societatea civilă "pentru a organiza o reacţie fermă din partea cetăţenilor".

Nemulţumirea creşte în Spania după anunţarea miercuri de către şeful Guvernului, Mariano Rajoy, a unei noi cure de austeritate de 65 de miliarde de euro care afectează întreaga societate, în special prin creşterea TVA.

De la anunţarea noului plan, funcţionarii şi-au intensificat reuniunile. Aceştia nu au agreat eliminarea primei de Crăciun, reducerea numărului de zile libere (în afara sărbătorilor legale) după ce le-au fost reduse salariile cu 5% în 2010 şi îngheţate ulterior.

CCOO şi UGT au anunţat la rândul lor o zi de proteste pentru joi.

Câteva mii de persoane, printre care numeroşi funcţionari, s-au adunat duminică, pentru a manifesta în centrul Madridului, împotriva celor mai recente măsuri de austeritate decise de guvernul conservator.

Noile măsuri de austeritate se înscriu într-un calendar ce vizează economisirea a 65 de miliarde de euro până în 2014.



×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close