O nouă pată de petrol, în curs de formare în golful Mexic

10 Iun 2010   •   14:05
O nouă pată de petrol, în curs de formare în golful Mexic

O a doua pată de petrol ar fi în curs de formare în Golful Mexic. Noua scurgere ar proveni de la o altă platformă, situată la 20 de kilometri de coastele Louisianei. În acest timp, British Petroleum ia măsuri pentru a ascunde dezastrul ecologic şi s-a decis să cumpere cuvintele-cheie referitoare la catastrofă de pe cele mai folosite motoare de căutare.

Autorităţile americane anchetează posibilitatea ca o a doua pată de petrol să fie în curs de formare la o platforma exploatată de compania petrolieră Diamond Offshore. Potrivit unui document obţinut de un ziar din Alabama, scurgerile au început la 30 aprilie şi ar fi provocat deja o maree neagră întinsă pe 16 kilometri.

Compania British Petroleum, cea care exploata platforma scufundată în 20 aprilie, continuă eforturile de limitare a dezastrului ecologic. Localnicii iau totuşi cu asalt plajele din Alabama, deşi pata de petrol a ajuns până la ţărm.

Confruntat cu imaginea provocată de mareea neagră, gigantul petrolier British Petroleum a "cumpărat" cuvintele-cheie relaţionate cu catastrofa. Astfel, la o căutare în engleză a cuvintelelor "scurgere" sau "mareea neagră" , motoarele de căutare redirecţionează utilizatorii către site-ul companiei britanice.

Reprezentanţii companiei spun că au luat această măsură pentru a facilita obţinerea de informaţii de către persoanele care vor să afle mai mult despre eforturile pe care specialiştii britanici le depun în golful Mexic.

Sursă foto: sustainabilityninja.com

Antena 3

Parteneri
x close