Antena 3 CNN Externe O nouă planetă, descoperită în afara sistemului nostru solar (FOTO)

O nouă planetă, descoperită în afara sistemului nostru solar (FOTO)

O nouă planetă, descoperită în afara sistemului nostru solar (FOTO)
Sursa foto: Planeta
22 Apr 2009   •   09:41

Oamenii de ştiinţă au descoperit o nouă planetă, în afara sistemului nostru solar. Ea este şi cea mai mică dintre cele identificate până acum. Mai mult, caracteristicile planetei sunt destul de apropiate de cele ale Terrei. Totuşi, astronomii spun că temperatura este mult prea ridicată pentru a face posibilă existenţa vieţii.

Oamenii de ştiinţă au anunţat că nicio altă planetă identificată până acum nu este atât de asemănătoare cu Pământul precum noua descoperire, pe care au botezat-o "E".

Planeta, care face parte din sistemul Gliese 581, este cea mai mică identificată până acum în afara sistemului nostru solar. Ea face parte din constelaţia Libra şi a fost găsită cu ajutorul telescopului La Silla din Chile.



Deşi temperatura pe "Gliese 581 E" este mult prea ridicată pentru a face posibilă existenţa formelor de viaţă, astronomii nu-şi pierd speranţa că în curând vor face şi marea descoperire: o planetă exact ca Terra.

Oamenii de ştiinţă cred că descoperirea planetelor asemănătoare Pământului ar putea deveni ceva obişnuit pe viitor, dar că pentru asta vor fi necesare noi tehnologii capabile să le identifice.



Prima planetă din afara sistemului nostru solar a fost localizată cu 14 ani în urmă. De atunci, peste 340 de astfel de planete au fost descoperite.



Antena 3

×
Subiecte în articol: planeta sistem solar Terra Pamant
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close