Antena 3 Externe O nouă scurgere de apă radioactivă s-a produs la centrala nucleară de la Fukushima

O nouă scurgere de apă radioactivă s-a produs la centrala nucleară de la Fukushima

de S.T.    |    03 Oct 2013   •   08:21
O nouă scurgere de apă radioactivă s-a produs la centrala nucleară de la Fukushima

Compania care gestionează centrala nucleară accidentată de la Fukushima a anunţat joi că a descoperit o nouă scurgere de apă radioactivă dintr-un rezervor şi nu exclude ca o parte a apei să fi ajuns în Oceanul Pacific, relatează AFP.
   
Picături au fost descoperite miercuri seară pe partea superioară a unui rezervor de către un lucrător al Tokyo Electric Power (Tepco) în timp ce erau efectuate operaţiuni de îndepărtare a apei de ploaie.
   
Câteva ore mai târziu, după miezul nopţii (18:00, ora României), Tepco a confirmat în cadrul unei conferinţe de presă că este vorba de o scurgere, declarând că "nu se poate elimina ipoteza unei scurgeri dincolo de zona rezervorului (înconjurat de un zid) către mare".
   
O scurgere de 300 de metri cubi de apă foarte radioactivă s-a produs deja în august dintr-un rezervor de 1.000 de metri cubi.

Centrala avariată Fukushima Daiichi este plină de apă radioactivă stocată parţial în cele o mie de rezervoare sau acumulată în subsolul complexului.
   
Tepco se luptă de mai bine de doi ani cu acest lichid a cărui cantitate creşte de la o zi la alta, o parte scurgându-se, de asemenea, în mod regulat în Oceanul Pacific.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close