Antena 3 Externe O organizaţie catolică va plăti despăgubiri de 161 milioane de euro pentru abuzurile sexuale comise

O organizaţie catolică va plăti despăgubiri de 161 milioane de euro pentru abuzurile sexuale comise

26 Noi 2009   •   09:07
O organizaţie catolică va plăti despăgubiri de 161 milioane de euro pentru abuzurile sexuale comise
Sursa foto: preot

Situaţie fără precedent în Irlanda. Reprezentanţii unei congregaţii catolice au anunţat, miercuri, că vor plăti despăgubiri în valoare de 161 de milioane de euro pentru abuzurile sexuale comise asupra a mii de copii. Anunţul vine în urma publicării unui raport dezvăluit în luna mai, informează AFP.

Organizaţia religioasă ?Christian Brothers? ("Fraţii Creştini") şi-a recunoscut "ruşinea şi durerea", după publicarea raportului care poartă numele judecătorului Sean Ryan, care a prezidat ancheta pe parcursul a nouă ani.

Potrivit raportului, mii de copii au fost abuzaţi sexual, fizic şi emoţional din anii 1930 şi până în prezent. Opinia publică din Irlanda a fost consternată de rezultatele anchetei judiciare.

"Nu mai putem face nimic pentru a repara greşelile făcute. Am decis, însă, să recunoaştem obligaţia noastră morală faţă de supravieţuitorii abuzurilor şi faţă de populaţia Irlandei?, au declarat reprezentanţi ai organizaţiei religioase.

Un alt raport ce conţine date privind abuzurile sexuale comise împotriva unor copii de către preoţi catolici va fi făcut public joi.


Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close