Antena 3 CNN Externe O pensionară din Germania va porni într-o călătorie în jurul lumii în automobilul ei de epocă

O pensionară din Germania va porni într-o călătorie în jurul lumii în automobilul ei de epocă

O pensionară din Germania va porni într-o călătorie în jurul lumii în automobilul ei de epocă
29 Iul 2014   •   10:04

O femeie în vârstă de 77 de ani din Germania vrea să facă înconjurul lumii în automobilul ei de epocă.  Femeia, de profesie mecanic, şi-a dorit toată viaţa să aibă parte de o astfel de aventură şi spune că acum e momentul potrivit. Călătoria va dura cel puţin 2 ani.

Sute de persoane au mers să îşi ia la revedere de la Heidi Hetzer în ziua plecării. Femeia i-a salutat pe admiratori şi s-a lăsat purtată pe braţe. Nici măcar ei nu i-a venit să creadă câtă lume vrea să îi ureze drum bun pentru călătoria sa în jurul lumii.

"E copleşitor. Noaptea trecută nu am dormit nici măcar un minut. Şi nici în noaptea de dinainte", le-a spus ea jurnaliştilor.

Pregătirile au durat luni bune. Femeia de 77 de ani şi-a golit apartamentul, a făcut ordine în acte, le-a lăsat instrucţiuni copiilor şi nepoţilor. Şi, mai ales, s-a asigurat că autoturismul american vechi de peste 80 de ani este pregătit de drum. Are cale lungă de străbătut şi câteva locaţii pe care aşteaptă cu nerăbdare să le viziteze.

"Pentru început, lacul Baikal. O să traversez Anzii, la altitudini de peste 5.000 de metri. Va fi un moment special! De fapt, întreaga călătorie va fi specială, pentru că vreau să cunosc cât mai bine ţările prin care trec şi popoarele de acolo", a mai spus femeia.

56 de ţări sunt pe traseul gândit de Heidi. Un traseu pe care femeia speră să îl încheie în 2 ani.

×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close