Antena 3 CNN Externe O persoană a murit şi alte 17 au fost rănite în urma deraierii trenului care transporta produse chimice sâmbătă, în Belgia

O persoană a murit şi alte 17 au fost rănite în urma deraierii trenului care transporta produse chimice sâmbătă, în Belgia

O persoană a murit şi alte 17 au fost rănite în urma deraierii trenului care transporta produse chimice sâmbătă, în Belgia
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
05 Mai 2013   •   13:32
O persoană a murit şi alte 17 au fost rănite, sâmbătă, în accidentul unui tren care transporta produse chimice foarte toxice în apropiere de Gand, în Belgia, potrivit unui nou bilanţ corectat sâmbătă seara de autorităţile provinciale, relatează AFP, conform Mediafax.
 
Guvernatorul provinciei Flandra de Est, Jan Briers, a anunţat doi morţi şi 14 răniţi.
Cei 17 răniţi au fost spitalizaţi, după ce au inhalat gaze toxice. O anchetă a fost deschisă pentru a se stabili cauzele decesului unei a 18-a persoane.
Accidentul s-a produs în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, la ora locală 02.00, între localităţile Schellebelle şi Wetteren. ªase dintre cele 13 vagoane ale trenului au deraiat, iar două s-au răsturnat. 
Deraierea a provocat o explozie, după care incendiul s-a propagat pe o distanţă de câteva sute de metri.
Flăcările au cuprins trei cisterne care transportau acrilonitril, o substanţă toxică. Autorităţile au declanşat un plan de urgenţă şi au evacuat aproximativ 500 de persoane. 
Incendiul a fost stins în cursul serii. Pompierii au decisă să lasă vagoanele să ardă controlat pentru a evita degajarea de vapori toxici, care s-ar fi format în contact cu apa. Persoanele evacuate au petrecut noaptea în centre special amenajate.
Cauzele accidentului nu au fost stabilite încă, dar vagoanele au deraiat la schimbarea macazului, după ce au trecut de o zonă în lucru, fiind avansată ipoteza unei viteze inadecvate.
Trenul venea din Olanda şi se îndrepta către Gent-Zeehaven, portul maritim din Gand.
 
 

×
Subiecte în articol: mort raniti tren transport distanta
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close