Antena 3 CNN Externe "O Polonie modernă!" Anna Grodzka, primul deputat transsexual din Parlamentul polonez

"O Polonie modernă!" Anna Grodzka, primul deputat transsexual din Parlamentul polonez

"O Polonie modernă!" Anna Grodzka, primul deputat transsexual din Parlamentul polonez
Sursa foto: Sursa: Mediafax
09 Noi 2011   •   12:13

Depăşirea graniţelor privind identitatea sexuală face paşi vizibili în Polonia. Anna Grodzka, primul deputat transsexual polonez, a fost primită cu căldură de colegii din Parlament, la prima şedinţă din Varşovia, după alegerile legislative din 9 octombrie, informează Daily Mail.

Câţiva bărbaţi, colegi ai Annei, au întâmpinat-o în sala Parlamentului cu strângeri de mână şi chiar cu sărutări pe obraz. Ulterior ea a fost prezentată premierului Donald Tusk.

Anna Grodzka, născută bărbat dar care a ales să devină femeie, nu este singura figură din lumea politică poloneză care se face remarcată prin diferenţele în materie de înclinaţii sexuale.  Robert Biedron este un activist care a fost primul homosexual declarat ales în Parlamentul polonez, şi care în prezent face parte din Mişcarea Palikot, un partid progresist devenit a treia forţă politică în Polonia.

"Polonezii au vrut o Polonie modernă, o Polonie deschisă la diversitate, o Polonie în care toate persoanele să se simtă bine indiferent de diferenţele dintre ele. Nu le pot dezamăgi aşteptările", a declarat Grodzka.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close