Antena 3 CNN Externe O primăvară atipică pentru americani. Ninsori în nordul Californiei şi temperaturi de vară în centrul ţării

O primăvară atipică pentru americani. Ninsori în nordul Californiei şi temperaturi de vară în centrul ţării

O primăvară atipică pentru americani. Ninsori în nordul Californiei şi temperaturi de vară în centrul ţării
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
19 Mar 2012   •   08:10

Una rece, una caldă. Asta le-a adus primăvara americanilor. În nordul Californiei şi în Arizona încă ninge, iar în centrul Statelor Unite termometrele arată temperaturi potrivite mai degrabă pentru miezul verii.

Ninsoare abundentă şi viscol. Imaginile nu sunt reluate din arhiva ultimelor luni, ci au fost înregistrate chiar ieri în statul american Arizona. Stratul de zăpadă avea deja 20 - 25 de centimetri, dar meteorologii se aşteptau să ajungă şi la 90 de centimetri în unele zone. Iar vântul a suflat atât de tare încât autorităţile au închis o bucată de autostradă de aproape 300 de kilometri.

Stratul de zăpadă este şi mai gros în nordul Californiei, unde ninsoarea nu mai conteneşte. Localnicii şi turiştii nu se plâng. dimpotrivă. Au profitat de această ocazie şi au încălţat din nou clăparii.

Tot în California, dar mai la sud, capriciile vremii au avut urmări ceva mai grave. O alunecare de teren a blocat, timp de câteva ore, o şosea. Localnicii se tem că pământul o va lua din nou la vale şi vor rămâne fără case.

În acest timp, locuitorii din centrul Statelor Unite se bucurau de temperaturi estivale. La Minneapolis, mercurul a urcat până la 25 de grade, un record absolut pentru această perioadă a anului. Precedentul record, de aproape 22 de grade, fusese înregistrat în 1921.

×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close