Antena 3 CNN Externe O rachetă rusă care transporta un satelit american s-a prăbuşit în Pacific

O rachetă rusă care transporta un satelit american s-a prăbuşit în Pacific

O rachetă rusă care transporta un satelit american s-a prăbuşit în Pacific
Sursa foto: Foto: Agerpres/ AP
de S.T.    |    01 Feb 2013   •   10:02

O rachetă ruso-ucraineană de tip Zenit-3SL, care transporta un satelit american de telecomunicaţii, Intelsat 27, lansată vineri de pe o platformă, în Oceanul Pacific, s-a prăbuşit în ocean, a declarat o sursă rusă din domeniul spaţial pentru Interfax, informează AFP.
   
"Incidentul s-a produs la nivelul primei trepte. Racheta cu rază lungă de acţiune a luat-o într-o direcţie greşită imediat după ce a părăsit platforma. O comisie a fost creată pentru a stabili cauzele acestui incident", a declarat sursa din cadrul industriei spaţiale ruse, fără să ofere precizări suplimentare.

Aceste lansări pe mare, al căror scop este să efectueze o poziţionare cât mai aproape de Ecuator, sunt operate de către compania Sea Launch, creată de Energhia şi gigantul american Boeing.

Satelitul Intelsat 27, fabricat de către Boeing, urma să deservească America de Sud şi America de Nord, dar şi regiunea Oceanului Atlantic şi Europa, potrivit site-ului.

Prin acest satelit, cu o durată de viaţă de 15 ani, Boeing intenţiona să îşi "împrospăteze" reţeaua de sateliţi plasaţi pe orbită şi să adauge noi capacităţi de telecomunicaţie, precizează producătorul american într-un comunicat.

×
Subiecte în articol: Oceanul Pacific
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close