Antena 3 CNN Externe O regiune din Italia oferă oamenilor 700 de euro pe lună pentru a se muta acolo. Ce condiții trebuie să îndeplinească

O regiune din Italia oferă oamenilor 700 de euro pe lună pentru a se muta acolo. Ce condiții trebuie să îndeplinească

O regiune din sudul Italiei oferă oamenilor 700 de euro pe lună, timp de trei ani, dacă se mută acolo, scopul fiind creșterea populației.

O regiune din Italia oferă oamenilor 700 de euro pe lună pentru a se muta acolo. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Sursa foto: foto- Pexels
de Claudia Simion    |    13 Sep 2019   •   09:29

Mai mult de 9.000 de persoane au plecat din Molise în anul 2014, iar populația actuală a regiunii este de 305.000 de locuitori. 

În niciunul dintre cele nouă orașe din regiune nu a fost înregistrată nici măcar o naștere în ultimul an. 

Ceea ce trebuie să facă cei interesați este să se mute într-o zonă a regiunii cu mai puțin de 2.000 de rezidenți și să dea asigurări că vor începe un business, orice fel de afacere atâta timp cât profitul merge către bugetul regiunii. 

Regiunea Molise este situată la aproximativ 3-4 ore de Roma.

„Este un mod de a readuce viața în orașele noastre și a crește populația”, a spus Donato Toma, președintele din Molise, potrivit TheSun

Donato a mai spus că aceste orașe vor primi mai mult de 10.000 de euro pe lună pentru a le ajuta să construiască infrastructura și să promoveze activitățile culturale. Președintele spune că acest lucru le va da oamenilor un nou motiv să rămână în zonă. 

Nu este prima dată când o regiune sau oraș din Italia oferă oamenilor bani pentru a se muta și a locui acolo. Candela, din regiunea Puglia, oferă 2.000 de euro oamenilor să se mute acolo după ce populația a ajuns de la 8.000 la 2.700 de locuitori. Rezidenții trebuie să aibă o casă și un job cu un salariu de cel puțin 7.500 de euro pe an. 

Potrivit Institutului Național de Statisctică din Italia, în jur de 157.000 de oameni au plecat din țară în anul 2019.  

×
Subiecte în articol: regiune
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close