Antena 3 CNN Externe O revoltă dintr-o închisoare braziliană s-a soldat cu 13 morţi şi 30 de răniţi

O revoltă dintr-o închisoare braziliană s-a soldat cu 13 morţi şi 30 de răniţi

O revoltă dintr-o închisoare braziliană s-a soldat cu 13 morţi şi 30 de răniţi
de M.T.    |    10 Oct 2013   •   15:54

O revoltă izbucnită într-o închisoare din statul brazilian Maranhao s-a soldat cu 13 morţi şi cel puţin 30 de răniţi, informează BBC.

Poliţia a anunţat că a preluat controlul penitenciarului Pedrinhas din oraşul San Luis şi se află în căutarea armelor aflate în închisoare.

Scandalul a izbucnit după ce gardienii au fost informaţi că aproximativ 60 de deţinuţi sapă un tunl prin care intenţionau să evadeze, a precizat Aluisio Mendes, responsabilul cu securitatea în statul Maranhao.

„Când gardienii au încercat să intre în celula în care se afla tunelul, prizonierii au început să se lupte cu ei”, a spus Mendes.

În haosul creat, membrii diferitelor bande rivale au profitat pentru a-şi regal conturile între ei.

Mai multe rude ale deţinuţilor s-au adunat în faţa închisorii solicitând informaţii despre ceea ce se întâmplă şi aruncând cu pietre în gardieni.

Închisoarea Pedrinhas este cunoscută pentru desele conflicte între bande. De la începutul acestei luni, trei deţinuţi au fost ucişi, unul dintre ei prin decapitare.

Închisorile din Brazilia suferă din cauza suprapopulării, iar oficialii spun că nici măcar construirea de noi penitenciare nu ajută pentru a ţine pasul cu numărul tot mai mare de deţinuţi.

Anul trecut, ministrul brazilian de Justiţie, Jose Eduardo Cardozo, declara că Brazilia are „un sistem penitenciar medieval, care nu doar că violează drepturile omului, dar nici nu permite reintegrarea socială”.

×
Subiecte în articol: revolta Brazilia
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close