Antena 3 CNN Externe O rolă de hârtie igienică a distrus peste 8.500 hectare dintr-un parc naţional. Un turist israelian, arestat de autorităţile chiliene

O rolă de hârtie igienică a distrus peste 8.500 hectare dintr-un parc naţional. Un turist israelian, arestat de autorităţile chiliene

O rolă de hârtie igienică a distrus peste 8.500 hectare dintr-un parc naţional. Un turist israelian, arestat de autorităţile chiliene
Sursa foto: Foto: camilaruz.wordpress.com
02 Ian 2012   •   17:21

Un turist israelian a fost arestat în cazul incediului care a mistuit deja peste 8.500 de hectare dintr-un parc naţional din Chile. Bărbatul este acuzat de neglijenţă, dar familia lui susţine că este doar un ţap ispăşitor. Între timp, focul continuă să se extindă.

O rolă de hârtie igenică în flăcări este cauza incendiului din Parcul naţional Torres del Paine. Cel puţin aşa susţin anchetatorii, care au făcut şi prima arestare. Este vorba despre Rotem Singer, un turist israelian despre care autorităţile cred că a declanşat dezastrul.

De cealaltă parte, familia tânărului în vârstă de 23 de ani spune că bărbatul este nevinovat iar poliţia chiliană nu a făcut altceva decât să caute un ţap ispăşitor.

Între timp, incendiul izbucnit marţi continuă să se extindă. Peste 200 de pompieri se luptă încă cu flăcările care au distrus  85.000 de hectare de vegetaţie, iar sute de turişti au fost deja evacuaţi.

Torres del Paine este unul dintre cele mai populare parcuri naţionale din Chile. Anual, rezervaţia este vizitată de peste 100.000 de persoane.

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close