Antena 3 CNN Externe O româncă a scos 20.000 de suedezi în stradă ca să protesteze faţă de un partid extremist (VIDEO)

O româncă a scos 20.000 de suedezi în stradă ca să protesteze faţă de un partid extremist (VIDEO)

O româncă a scos 20.000 de suedezi în stradă ca să protesteze faţă de un partid extremist (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 1
21 Sep 2010   •   21:30

O româncă a scos 20.000 de suedezi în stradă. Felicia Mărgineanu trăieşte în ţara scandinavă şi este nemulţumită de faptul că un partid extremist a intrat în Parlament. Aşa că a lansat un protest pe Facebook şi a devenit organizatoarea unui marş la care au participat zeci de mii de oameni.

Adolescenta de origine română a ajuns un adevărat lider de opinie în Suedia. A reuşit să strângă zeci de mii de oameni pentru a protesta faţă de rezultatele obţinute în alegeri de un partid de extremă dreapta.

"Uitaţi-vă la mine! Dacă eu pot să fac asta, imaginaţi-vă ce putem face împreună! Este important să arătaţi că vă pasă", a spus românca. "Am scris despre acest eveniment pe Facebook şi apoi am început să ne invităm prietenii şi, în numai o oră, s-au strâns 400 de oameni. Apoi, în 4 ore au fost 3000 de oameni", povesteşte Felicia.

Suedezii văd în cele 20 de locuri obţinute de partid în legislativ o confirmare a ascensiunii partidelor populiste, xenofobe şi naţionaliste din alte ţări europene cu democraţie avansată. Felicia Mărgineanu spune că vrea să schimbe această percepţie.

Un nou protest a fost anunţat pentru 4 octombrie.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: romanca protest Suedia
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close