Antena 3 CNN Externe O româncă, pe lista afaceriştilor anchetaţi în procesul legat de cutremurul din L'Aquila din 2009

O româncă, pe lista afaceriştilor anchetaţi în procesul legat de cutremurul din L'Aquila din 2009

O româncă, pe lista afaceriştilor anchetaţi în procesul legat de cutremurul din L'Aquila din 2009
Sursa foto: Foto: bittenandbound.com
22 Sep 2011   •   23:01

La aproape doi ani de la cutremurul devastator care a lovit centrul Italiei, justiţia din Peninsulă are pe rol două procese legate de catastrofa care a făcut peste 300 de victime. Mai mulţi oameni de ştiinţă sunt acuzaţi de omucidere pentru că nu au prevăzut seismul, iar mai mulţi afacerişti, printre care o româncă, sunt anchetaţi pentru fraudă.

Şase oameni de ştiinţă şi fostul şef al gărzii civile italiene trebuie să plătească pentru sutele de morţi şi pagubele de milioane de euro provocate de seismul care a lovit oraşul L'Aquila în aprilie 2009, din cauză că nu l-au anticipat. Aceasta este părerea rudelor victimelor, care i-au dat în judecată pentru omucidere şi neglijenţă şi cer compensaţii de 45 de milioane de euro.

La prima înfăţişare a procesului s-a decis doar data următoarei audieri, adică 1octombrie.

Probleme au şi mai mulţi afacerişti care s-au implicat în lucrările de reconstrucţie a oraşului L'Aquila. Ei sunt acuzaţi că au fraudat fondurile guvernamentale alocate. Printre ei se află şi o romancă în vârstă de 39 de ani, Tina Mizuta Zaharia, originară din Galaţi. Tribunalul urmează să decidă în curând data primei audieri.





×
Subiecte în articol: romanca cutremur instanta oameni de stiinta
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close