Antena 3 CNN Externe O româncă, printre victimele accidentului feroviar din Spania. Numărul victimelor, revizuit la 12 (VIDEO)

O româncă, printre victimele accidentului feroviar din Spania. Numărul victimelor, revizuit la 12 (VIDEO)

O româncă, printre victimele accidentului feroviar din Spania. Numărul victimelor, revizuit la 12 (VIDEO)
27 Iun 2010   •   11:07

Numărul total al victimelor accidentului feroviar din Spania a fost revizuit la 12, dintre care 11 latino-americani şi o femeie de origine română, a cărei identitate urmează să fie confirmată, informează El Pais. Potrivit cotidianului spaniol, românca nu are rude în Spania.

Poliţia şi experţii în medicină legală au depus o muncă extrem de dificilă pentru identificarea corectă a victimelor accidentului de joi din Castelldefels, unde un tren de mare viteză a lovit un grup de persoane care traversa necorespunzător calea ferată. Numărul total al victimelor a fost până la urmă revizuit la 12, după ce anterior se anunţase un bilanţ de 13 morţi, luându-se în calcul ipoteza ca unele fragmente de corp să aparţină unor fraţi gemeni univitelini, cu acelaşi ADN.

Sâmbătă după-amiază Curtea de Justiţie din Catalonia a emis un comunicat în care confirma, după obţinerea rezultatelor genetice, 12 morţi. Dintre persoanele decedate în acest accident, şapte sunt din Ecuador, două din Columbia şi alte două din Bolivia, majoritatea tineri care mergeau la un concert al unui solist ecuadorian.

Cea de-a 12-a victimă este o româncă în vârstă de aproximativ 30 de ani, a cărei identitate nu a fost furnizată, deşi poliţia cunoaşte numele acesteia. Neavând rude în Spania, Curtea a fost nevoită să recurgă la Interpol pentru a obţine mostre de ADN de la rudele din România, astfel încât identitatea acesteia să poată fi confirmată. Această misiune ar fi fost mai uşoară dacă actele de identitate din România ar fi conţinut amprentele digitale ale victimei, afirmă Montserrat Tura, ministru de Justiţie în Catalonia.

Chiar dacă identitatea victimelor este cunoscută, cadavrele acestora nu vor fi predate încă rudelor pentru a fi îngropate decât în câteva săptămâni, după ce corpurile vor fi reconstituite. Până în prezent, două familii au anunţat că vor cere repatrierea cadavrelor.

Sursa foto: INTACT Images

Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close