Antena 3 CNN Externe O româncă va fi premiată de Barack Obama pentru rezultate excepţionale în cercetare

O româncă va fi premiată de Barack Obama pentru rezultate excepţionale în cercetare

O româncă va fi premiată de Barack Obama pentru rezultate excepţionale în cercetare
Sursa foto: Foto: media.rice.edu
22 Noi 2010   •   12:34

O româncă, cercetător la Universitatea Rice din Statele Unite ale Americii, se va întâlni cu preşedintele Barack Obama, în luna decembrie. Emilia Moroşan va primi de la liderul SUA distincţia pentru debutul în cariera ştiinţifică. Ceremonia va avea loc pe 13 decembrie, se arată pe site-ul universităţii.

Emilia Moroşan este profesor-asistent la Universitatea Rice din Statele Unite ale Americii. Românca, ce realizează cercetări în astronomie, fizică şi chimie, se numără printre cei 85 de cercetători care vor fi premiaţi de către Barack Obama.

Aceasta este una dintre cele mai înalte distincţii acordate de guvernul SUA cercetătorilor aflaţi la începutul carierei. Premiile au fost inaugurate de preşedintele Bill Clinton, în anul 1996 şi au ca scop onorarea cercetătorilor cu rezultate deosebite. Ceremonia de acordare a premiilor se va desfăşura la data de 13 decembrie.

„Sunt foarte încântată. Recunoaşterea meritelor imi oferă un sentiment incredibil, însă cel mai important este că voi dispune de fonduri suplimentare care îmi vor permite să angajez persoane noi" , a declarat Emilia Moroşan.

„Am fost nominalizată de Biroul de Cercetare Strategică din cadul Forţelor Aeriene, instituţie care mi-a şi finanţat până în prezent programele de cercetare”, a adăugat românca.

„Ştiinţa şi tehnologia constituie o parte esenţială a economiei Statelor Unite”, a declarat Barack Obama. „Sunt încrezător că aceşti cercetători, cu rezultate profesionale de excepţie, vor continua să realizeze descoperiri importante care vor ajuta ca naţiunea noastră să evolueze”, a mai precizat liderul american.

×
Subiecte în articol: romanca cercetare SUA Barack Obama premiu
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close