Antena 3 CNN Externe O rusoaică, angajată de 10 ani în cadrul Ambasadei Statelor Unite la Moscova, suspectată de spionaj pentru Rusia

O rusoaică, angajată de 10 ani în cadrul Ambasadei Statelor Unite la Moscova, suspectată de spionaj pentru Rusia

O rusoaică, angajată de 10 ani în cadrul Ambasadei Statelor Unite la Moscova, suspectată de spionaj pentru Rusia
Sursa foto: foto: Pixabay.com
03 Aug 2018   •   20:23

O rusoaică, angajată de 10 ani în cadrul Ambasadei Statelor Unite la Moscova, a spionat pentru serviciile de securitate ale Rusiei, scrie presa americană.

Femeia lucra pentru Serviciul Secret, agenţia care se ocupă de paza preşedintelui şi a vicepreşedintelui SUA. Ea avea acces la sistemele de intranet şi de e-mail ale serviciului, inclusiv la informaţii confidențiale, cum ar fi agenda liderului de la Casa Albă, potrivit Publika.

Totuşi, femeia nu ar fi avut acces la date strict confidențiale, potrivit autorităţilor de la Washington. Primele suspiciuni au apărut în 2016, în urma verificării periodice a angajaţilor, iar agenţii americani de contrainformaţii i-au furnizat o serie de documente false care au ajuns apoi în posesia FSB.

A fost dovada că femeia avea contacte cu angajaţii serviciului de securitate al Rusiei. În ianuarie 2017 a fost alertat Serviciul Secret al SUA, iar activitatea suspectei a fost strict monitorizată. Ea a fost concediată după 5 luni, în aceeaşi perioadă în care au fost retraşi de la post, la cererea Kremlinului, peste 750 de angajaţi ai ambasadei SUA.

 

 

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close