Antena 3 CNN Externe O scrisoare care conţinea explozibil a luat foc la un oficiu poştal din Grecia

O scrisoare care conţinea explozibil a luat foc la un oficiu poştal din Grecia

O scrisoare care conţinea explozibil a luat foc la un oficiu poştal din Grecia
03 Iul 2013   •   12:20

O scrisoare care conţinea explozibil, expediată probabil de către anarhiştii radicali italieni, a luat foc miercuri într-un centru de sortare al unui oficiu poştal din nordul Atenei, fără a produce victime, a anunţat un reprezentant al poliţiei, citat de AFP.
   
Poliţia a declarat că plicul trimis din Italia conţinea un dispozitiv exploziv artizanal şi era adresată unui oficial de rang înalt al poliţiei din Grecia.
   
Dispozitivul exploziv s-a declanşat accidental, când un angajat al centrului de sortare a scăpat plicul pe jos, a adăugat reprezentantul poliţiei
   
Federaţia Anarhistă Informală (FAI) a revendicat numeroase cazuri similare în Italia şi străinătate, începând cu anii 2000.
   
Dispozitive explozive de acest tip au mai fost trimise, în 2011, în Grecia ministrului de Justiţie şi directorului general al serviciului de supraveghere din închisori.
   
FAI şi-a exprimat solidaritatea cu deţinuţii, membri ai Conspiraţiei Celulelor de Foc, un grup extremist anarhist, care în 2010 a trimis colete-capcană ambasadelor străine şi liderilor europeni, punând în alertă întreaga Europă.
   

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close