Antena 3 CNN Externe O serie de 77 de seisme, înregistrată miercuri în insula El Hierro din Canare

O serie de 77 de seisme, înregistrată miercuri în insula El Hierro din Canare

O serie de 77 de seisme, înregistrată miercuri în insula El Hierro din Canare
Sursa foto: Foto: scienceray.com
03 Noi 2011   •   09:39

Cel puţin 77 de seisme au fost înregistrate miercuri pe insula El Hierro, aflată în arhipelagul Canare, informează AFP. Cel mai puternic dintre cutremure a avut o magnitudine de 4,4 grade pe scara Richter.
   
Seismele au avut loc după o erupţie vulcanică submarină, care a început la 10 octombrie, iar experţii nu exclud posibilitatea producerii unei noi erupţii.
   
Autorităţile spaniole au trimis în insulă corturi şi provizii medicale care pot asigura cazarea a 2.000 de persoane în cazul unor evacuări şi care se vor adăuga celor ale Crucii Roşii, cu o capacitate de 2.500 de persoane.
   
Cutremurul cu magnitudinea 4,4 pe scara Richter a avut loc miercuri, la ora locală 18.10 (19.10, ora României) în Oceanul Atlantic, în largul localităţii La Frontera, aflată în nordul insulei, potrivit Institutului Geografic Naţional. Epicentrul seismului a fost localizat la o adâncime de 23 de kilometri.
   
"Experţii afirmă că este posibil să se producă o nouă erupţie. În principiu, aceasta nu pare iminentă", a declarat un purtător de cuvânt al autorităţilor regionale, adăugând că, pentru moment, nu sunt prevăzute evacuări.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close