Antena 3 CNN Externe O şoferiţă a fost amendată pentru că purta vălul islamic (VIDEO)

O şoferiţă a fost amendată pentru că purta vălul islamic (VIDEO)

O şoferiţă a fost amendată pentru că purta vălul islamic (VIDEO)
Sursa foto: val
24 Apr 2010   •   13:58

A fost amendată pentru că purta vălul islamic. O şoferiţă din Franţa a dat în judecată poliţia după ce a primit o amendă de 22 de euro pentru "conducere în condiţii de risc". Codul rutier francez nu interzice purtarea vălului islamic, dar Guvernul de la Paris vrea să interzică purtarea lui nu numai la volan, ci şi în spaţiul public.

Incidentul a avut loc la începutul lunii aprilie la Nantes. Femeia a fost oprită în timpul unui control de rutină.

Poliţiştii i-au dat amendă femeii pentru că a circulat în condiţii de de risc, adică avea câmpul vizual redus din cauza vălului. Cu toate astea, franţuzoaica de 31 de ani spune că poartă vălul de 9 ani, timp în care a şi condus şi nu a primit nicio amendă.

Codul rutier francez prevede acest tip de contravenţii dar aplicarea lor este lăsată la aprecierea forţelor de ordine. Avocatul femeii spune însă că amendă era nejustificată în termeni de securitate rutieră şi constituie o atingere adusă drepturile omului şi ale femeii. Reprezentanţii poliţiei au anunţat că justiţia va avea ultimul cuvânt.

Guvernul francez a anunţat, de curând, că va depune un proiect de lege privind interdicţia generală a portului vălului islamic integral în spaţiul public.



Antena 3




×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close