Antena 3 CNN Externe O spioană canadiană a fost SUSPENDATĂ după ce S-A ÎNDRĂGOSTIT de ţinta sa

O spioană canadiană a fost SUSPENDATĂ după ce S-A ÎNDRĂGOSTIT de ţinta sa

O spioană canadiană a fost SUSPENDATĂ după ce S-A ÎNDRĂGOSTIT de ţinta sa
Sursa foto: Foto: spymyheart.com
15 Feb 2014   •   09:00
O agentă a serviciilor canadiene de supraveghere însărcinate cu lupta împotriva terorismului a fost suspendată din funcţie, din cauza relaţiei sale amoroase cu un individ pe care trebuia să-l urmărească, potrivit ediţiei de vineri a cotidianului La Presse, relatează AFP, conform Mediafax.
Această tânără spioană făcea parte din Echipele Integrate de Securitate Naţională (EISN), un grup creat în 2002 pentru a preveni atacurile teroriste şi în componenţa căruia intră membri ai jandarmeriei, poliţiei, serviciului vamal, precum şi reprezentanţi ai Serviciului canadian de informaţii în domeniul securităţii (SCRS).
"Bună, dragule! Am pentru tine un mic cadou pe care aş vrea să ţi-l dau de Crăciun (...), te iubesc şi mi-e dor de tine". Acest mesaj a fost trimis, în 2011, de pe telefonul mobil al spioanei canadiene, către un om de afaceri de origine iraniană din Montréal, potrivit La Presse. 
Agenta era însărcinată cu supravegherea acestui bărbat.
Ministrul canadian al Imigraţiei, Chris Alexander, a afirmat prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Alexis Pavlich, că Guvernul va trata acest caz la "modul serios".
Pavlich a adăugat că ministrul canadian a cerut să fie luate "măsuri rapide şi serioase, pentru a se asigura că securitatea şi integritatea programului (de supraveghere) nu au fost compromise". 
La rândul său, omul de afaceri canado-iranian s-a declarat "victimă a geloziei" întregii lumi, căreia nu-i place că el întreţine o relaţie amoroasă cu agenta canadiană. "Anume din acest motiv m-au acuzat că sunt spion iranian!".
 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close