Antena 3 CNN Externe O spioană expulzată din SUA scrie pentru o agenţie de presă rusă

O spioană expulzată din SUA scrie pentru o agenţie de presă rusă

O spioană expulzată din SUA scrie pentru o agenţie de presă rusă
Sursa foto: Foto: csmonitor.com
05 Aug 2011   •   18:30

Jurnalista americano-peruană Vicky Pelaez, expulzată vara trecută din Statele Unite către Rusia, în cadrul unui scandal de spionaj, alături de alţi nouă agenţi ruşi, a început să scrie pentru RIA Novosti, a anunţat vineri această agenţie de presă rusă, citată de AFP.
   
"Vicky Pelaez şi-a reluat activitatea jurnalistică, după o pauză de un an, şi a scris primul său comentariu, pentru RIA Novosti", a anunţat agenţia.
   
În acest text, Pelaez povesteşte "infernul" pe care l-a trăit după arestarea sa în Statele Unite şi elogiază Guvernul rus.
   
"Susţinerea Guvernului rus, preocuparea sa cu privire la starea mea de sănătate şi binele familiei mele m-au ajutat să îmi depăşesc disperarea şi mi-au oferit speranţa unei noi vieţi".
  
Soţul său, Juan Lazaro, al cărui nume real este Mihail Vasenkov, făcea, de asemenea, parte dintre cei 10 agenţi arestaţi în Statele Unite şi expulzaţi către Rusia.
   
Agenţii ruşi, dintre care majoritatea trăiau de mai mulţi ani în Statele Unite, cu identităţi false, au fost demascaţi, în iunie 2010, şi expulzaţi în Rusia o lună mai târziu, în cadrul unui schimb de deţinuţi demn de Războiul Rece.
   
Alţi trei spioni au fost recrutaţi, deja, de grupuri ruse, după ce au fost expulzaţi.
 

×
Subiecte în articol: SUA agentie presa spion
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close