Antena 3 CNN Externe O studentă de 20 de ani comandă poliţia unui oraş mexican afectat de violenţe

O studentă de 20 de ani comandă poliţia unui oraş mexican afectat de violenţe

O studentă de 20 de ani comandă poliţia unui oraş mexican afectat de violenţe
19 Oct 2010   •   21:20

Un oraş mexican grav afectat de violenţele crimei organizate, are un nou şef al poliţiei: o studentă de 20 de ani. Potrivit AFP, Marisol Valles "a fost singura care a acceptat postul de director al securităţii publice municipale din Guadalupe". Oraşul cu 10.000 de locuitori din statul Chihuahua (nord) este situat în apropierea graniţei cu Statele Unite.

Tânăra studiază criminologia în cel mai periculos oraş din Mexic, Ciudad Juarez, unde doar anul acesta au avut loc peste 2.000 de crime. Primarul oraşului a fost asasinat în iunie.

Mai mulţi agenţi şi responsabili din poliţia municipală s-au numărat printre victimele acestor violenţe, unii dintre ei fiind chiar decapitaţi.

Numai săptămâna trecută au avut loc opt crime la Guadalupe, un oraş de tranzit pentru traficul de droguri şi persoane către Texas.

Primăria din Guadalupe aşteaptă sprijinul armatei, săptămâna trecută precizând că are la dispoziţie doar o patrulă de poliţie pentru a supraveghea întregul teritoriu. Violenţele din statul Chihuahua ar fi legate de un război între cartelurile de droguri Juarez şi Sinaloa.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close