Antena 3 CNN Externe O sută de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare din Doneţk, după ce clădirea a fost avariată de tiruri de artilerie

O sută de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare din Doneţk, după ce clădirea a fost avariată de tiruri de artilerie

O sută de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare din Doneţk, după ce clădirea a fost avariată de tiruri de artilerie
de S.T.    |    11 Aug 2014   •   12:52

Peste o sută de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare cu regim sever din Doneţk, unul din principalele bastioane ale insurgenţilor proruşi înarmaţi, după ce clădirea a fost avariată de tiruri de artilerie, a anunţat luni primăria acestei capitale regionale din estul Ucrainei, citată de France Presse şi RIA Novosti.

"La 10 august seara (duminică), în urma bombardamentelor, un obuz a lovit o zonă rezidenţială a coloniei penitenciare nr.124 în cartierul Kirov. Un deţinut a fost ucis şi alţi trei-răniţi", a indicat primăria pe site-ul său internet. Agenţia RIA Novosti relatează că în total 18 deţinuţi au fost răniţi, dintre care trei mai grav.

"O revoltă a izbucnit şi 106 persoane au părăsit locul de detenţie. De dimineaţă, o parte dintre ei s-a întors la penitenciar", potrivit primăriei.

Proiectilele au afectat, de asemenea, cartierul general al penitenciarului, staţia electrică şi zona industrială a închisorii.

Multe transformatoare electrice din oraş au fost lovite de obuze în noaptea de duminică spre luni, provocând o penurie de electricitate în mai multe cartiere.

La Doneţk, principalul bastion al insurgenţilor proruşi, teatrul unor lupte crâncene la sol şi atacuri aeriene de mai multe zile, tirurile artileriei grele au fost auzite pe parcursul nopţii de un jurnalist AFP. Potrivit acestuia, blindate ale rebelilor au fost văzute trecând prin oraş.

În urma unui bombardament duminică, s-au spart geamurile unei maternităţi din centrul oraşului, dar nu s-au înregistrat victime. Mamele şi nou-născuţii s-au refugiat într-o pivniţă.

Autointitulatul 'premier' separatist Aleksandr Zaharcenko a recunoscut sâmbătă că Donețkul este 'încercuit' de către armata ucraineană și se află în pragul unei 'catastrofe umanitare'.

×
Subiecte în articol: Ucraina donetk
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close