O sută de opozanţi, arestaţi la Moscova în timpul unui miting: Puterea nu este legitimă. Aceste alegeri sunt o farsă

de A.M.P    |    05 Mar 2012   •   18:21
O sută de opozanţi, arestaţi la Moscova în timpul unui miting: Puterea nu este legitimă. Aceste alegeri sunt o farsă Foto: thenational.ae

Aproape o sută de manifestanţi, între care şi scriitorul Eduard Limonov, au fost arestaţi luni la Moscova, în timpul unui miting al opoziţiei, care cerea alegeri prezidenţiale anticipate, denunţând victoria lui Vladimir Putin la scrutinul de duminică, relatează AFP.
   
Coaliţia de opoziţie rusă a cerut luni alegeri prezidenţiale anticipate, în cursul unui miting la care participau mii de persoane, la Moscova.
   
"Cerem prezidenţiale anticipate. Aceste alegeri sunt o farsă. Puterea nu este legitimă", a declarat unul dintre liderii mişcării de contestare, Vladimir Rîjkov, citind în faţa manifestanţilor o rezoluţie a comitetului de organizare.
   
Premierul rus în exerciţiu Vladimir Putin, care a câştigat alegerile prezidenţiale de duminică, se confruntă cu o mişcare inedită de contestare după alegerile legislative din decembrie, marcate de numeroase fraude potrivit opoziţiei şi observatorilor.


x close