Antena 3 CNN Externe O tânără vrea să și doneze moștenirea de zeci de milioane de dolari: ”Nu am lucrat pentru ei. Nu mă fac fericită”

O tânără vrea să și doneze moștenirea de zeci de milioane de dolari: ”Nu am lucrat pentru ei. Nu mă fac fericită”

Marlene Engelhorn, o tânără de 30 de ani din Viena, Austria, a moștenit zeci de milioane de dolari, după ce bunica ei miliardară a murit, dar pentru că banii nu o fac fericită și consideră că nu îi merită, aceasta vrea să îi doneze.

O tânără vrea să și doneze moștenirea de zeci de milioane de dolari: ”Nu am lucrat pentru ei. Nu mă fac fericită”
Sursa foto: Daily Mail
de Andreea Ştefan    |    01 Noi 2022   •   15:57

Traudl Engelhorn-Vechiatto a murit în septembrie, la vârsta de 94 de ani, lăsând miliarde de dolari moștenire nepoatei și moștenitoarei sale, Marlene Engelhorn.

Cu toate acestea, tânăra de 30 de ani, care acum locuiește în Austria, a spus că nu este interesată să moștenească acești bani.

Tânăra s-a angajat să doneze 90-95% din moștenire și dorește ca impozitul să meargă către stat pentru redistribuire.

”Nimeni nu ar trebui să aibă atât de mulți bani și putere”, a declarat Marlene Engelhorn.

Aceasta a povestit că s-a enervat atunci când a aflat că bunica sa a decis să îi lase ei moștenire zecile de milioane de dolari.

”Nu ar trebui să am banii familiei mele pentru că nu am lucrat pentru ei”, a mai declarat Marlene.

”În opinia mea, aceasta nu este o chestiune de voință, ci o chestiune de corectitudine. Nu am făcut nimic pentru această moștenire. Acesta este pur noroc la loteria nașterii și pură coincidență.

Oamenii care de fapt au contribuit la asta nu obțin prea mult. Provine (moștenirea - n.n.) de fapt de la societate și aici ar trebui să se întoarcă. Când a venit anunțul că voi moșteni o avere, am observat că nu eram cu adevărat fericită și m-am gândit: ceva nu este în regulă, trebuie să fac ceva.

Apoi am început să mă gândesc serios la asta... În societățile noastre, bogăția individuală este legată structural de sărăcia colectivă”, a explicat tânăra, potrivit Daily Mail.

×
Subiecte în articol: Marlene Engelhorn Austria mostenire
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close