Antena 3 CNN Externe O ţară a vrut să dea fiecărui cetăţean 2.500 de dolari pe lună, dar poporul a refuzat. Motivul este halucinant

O ţară a vrut să dea fiecărui cetăţean 2.500 de dolari pe lună, dar poporul a refuzat. Motivul este halucinant

O ţară a vrut să dea fiecărui cetăţean 2.500 de dolari pe lună, dar poporul a refuzat. Motivul este halucinant
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    07 Iun 2016   •   13:35

Elvețienii au respins masiv la referendumul de duminică instituirea unui venit minim de bază pentru toți, salariați sau șomeri, un proiect unic în lume ce a stârnit dezbateri aprinse într-o țară care pune mare preț pe valoarea muncii, relatează AFP după publicarea rezultatelor finale.

Rata participării la vot a fost de 46%, iar 76,9% dintre votanți au respins proiectul venitului minim, scrie Agerpres.

În schimb, 66,8% dintre cei prezenți la urme au votat pentru revizuirea legislației privind azilul, în sensul examinării mai rapide a cererilor de azil, într-un termen de cel mult 140 de zile, față de termenul actual de 400 de zile.

Grupul de inițiativă aflat la originea propunerii sugerase suma de 2.500 de franci elvețieni (2.260 euro) pentru fiecare adult — o sumă mică în raport cu nivelul de trai din Elveția — și de 650 de franci elvețieni (circa 500 euro) pentru fiecare minor.

Însă oricât de generoasă părea o astfel de propunere, ideea de a primi asemenea sume de bani fără o contra-prestație nu a fost primită favorabil de majoritatea elvețienilor, care prețuiesc foarte multe valoarea muncii.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Elvetia someri salariati referendum
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close