x close

O teribilă boală a trecutului ameninţă Europa. OMS: Două cazuri de poliomielită au fost confirmate în Ucraina

de S.T.    |    02 Sep 2015   •   18:30
O teribilă boală a trecutului ameninţă Europa. OMS: Două cazuri de poliomielită au fost confirmate în Ucraina 534 Foto: Agerpres/EPA

Două cazuri de poliomielită la copii de vârste mici au fost confirmate în Ucraina, în regiunea Transcarpatia, de la granița cu Uniunea Europeană, a anunțat miercuri guvernul ucrainean și o asociație specializată în combaterea poliomielitei, potrivit AFP și Reuters.

Acestea sunt primele cazuri de poliomielită semnalate în Europa după 2010, scrie Agerpres.

Maladia a fost declarată la doi copii - unul de patru ani, iar altul de 10 luni, conform unui comunicat de presă al ONG-ului "Polio global eradication initiative". Simptomele, printre care paralizia caracteristică acestei boli, au apărut la cei doi copii pe 30 iunie și 7 iulie.

Regiunea Transcarpatia, din sud-vestul Ucrainei, se învecinează cu România, Ungaria, Slovacia și Polonia, toate membre ale Uniunii Europene. Într-o declarație de presă, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) afirmă că riscul răspândirii bolii în Ucraina este ridicat, dar amenințarea pentru România, Polonia, Ungaria și Slovacia este scăzută.

Poliomielita a fost eradicată în proporție de 99%, potrivit OMS, până la reapariția virusului în Somalia, în 2013, an în care au fost raportate 223 de cazuri, față de 350.000 în anul 1988.

În 2013, cazuri de poliomielită mai existau doar în trei țări - Afganistan, Nigeria și Pakistan, comparativ cu peste 125 de țări în 1988.

Citeşte mai multe despre:

Ucraina Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati