Antena 3 CNN Externe O universitate de prestigiu a cerut studentelor să poarte decolteu la absolvire

O universitate de prestigiu a cerut studentelor să poarte decolteu la absolvire

O universitate de prestigiu a cerut studentelor să poarte decolteu la absolvire
Sursa foto: Foto: captură video WSBT-TV
01 Iun 2017   •   09:32

Universitatea Liberă din Bruxelles a creat o controversă pe rețelele de socializare la sfârșitul săptămânii trecute, după ce ar fi cerut studentelor sale să poarte ''un decolteu drăguț'' la ceremonia de absolvire. Acest mic scandal a zguduit Facultatea de medicină a Universității Libere din Bruxelles (ULB), una dintre cele mai mari instituții din Belgia.

În weekendul trecut, toți studenții au primit un e-mail cu instrucțiuni pentru ceremonia de absolvire care marchează încheierea studiilor și lansarea tinerilor în viața activă. În corpul textului, tinerele au fost invitate să poarte ''o rochie sau o fustă și un decolteu drăguț''.

Totul a pornit de la pagina ULB Confessions, care conține în principal glume ale studenților legate de campusul belgian. Vineri seara, o postare arăta o captură de ecran a e-mailului trimis studenților universității. Deasupra, se poate citi: ''Din punct de vedere estetic, este mai bine ca femeile tinere să poarte o rochie sau o fustă și un decolteu drăguț. [...] Desigur, doamnelor, această regulă nu este obligatorie".

Universitatea a răspuns pentru moment pe pagina sa de Facebook: ''Facultatea de medicină, prin decanul său, își prezintă scuzele cele mai sincere [...] Este evident că instrucțiunile referitoare la îmbrăcăminte pentru tinerii absolvenți sunt atât deplasate, cât și contrare valorilor apărate zilnic de ULB și facultatea sa".

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close