Antena 3 CNN Externe O vacanţă cât o casă. Un cuplu din Bucureşti a plătit 120.000 de euro pentru un concediu (VIDEO)

O vacanţă cât o casă. Un cuplu din Bucureşti a plătit 120.000 de euro pentru un concediu (VIDEO)

O vacanţă cât o casă. Un cuplu din Bucureşti a plătit 120.000 de euro pentru un concediu (VIDEO)
Sursa foto: insula exotica
08 Iun 2009   •   19:55

O casă pentru toată viaţa sau o cameră pentru câteva zile? Aceasta a fost dilema unei familii din Bucureşti, care a ales să plătească 120.000 de euro pentru o vacanţă. Cazare la 7 stele, hidroavion, iaht personal şi angajaţi care trăiesc doar ca să te servească. Se poate însă şi mai bine de atât: nimic nu se compară cu intimitatea oferită de o întreagă insulă.

Să fiţi singuri pe o insulă poate fi o realitate chiar şi în aglomeratul secol 21. Dar dacă vreţi să scăpaţi de lumea dezlănţuită şi să uitaţi de civilizaţie e nevoie de ceva bani. Doar ca să închiriezi o insulă în Oceanul Pacific sau în cel Indian costă minim 80.000 de euro.

?În funcţie de servcii poate urca până la sute bune de mii de euro pentru o săptămână într-un astfel de Paradis exotic?, a declarat Ciprian Enea, consultant turism.



Preţul minim al luxului maxim este de peste 120.000 de euro. Cine vrea şi mai mult poate plăti dublu. Paradisul este la doar câteva ore de zbor distanţă. Dar şi la câteva sute de mii de euro. Maldive este una dintre cele mai luxoase destinaţii de vacanţă. O vilă pe apă, la care ajungi bineînţeles cu hidroavionul de la aeroport, iaht şi o suită de angajaţi care îţi stau la picioare.

?Sunt vilele acelea pe apă cu podea de sticlă, cu terasă personală, unde coborâm direct în apă. Fiecare vilă privată de acest gen are, de regulă, doi valeţi personali care oferă turiştilor toată gama de servicii?, a explicat consultantul Ciprian Enea.

Totul pentru cel puţin 2.500 de Euro pe noapte. Altă destinaţie de lux este Sardinia, denumită mai nou, de agenţiile de turism, insula VIP urilor.

?Sunt hoteluri unde există zone închise pentru clienţii cu bani, vile private cu majordom, au restaurant special?, a declarat Adriana Gocea, director agenţie de turism.

Iahtul stă la dispoziţia clientului şi adevăratele petreceri se fac pe mare. Preţurile pornesc de la 1.000 de Euro pe noapte şi urcă vertiginos în funcţie de servicii.

Plaje întinse cu nisip aproape alb, apă transparentă, plantaţii de rodii, porturi şi dune. În 2 cuvinte - Gran Canaria. ?Iubitorii de golf pot merge şi pot practica acest sport în gura unui vulcan din Gran Canaria?, spune Adriana Gocea.

Dacă nu vă mulţumiţi cu un hotel de 5 stele plus puteţi încerca unul de 7 stele, de fapt singurul: Burj Al Arab din Dubai. Aici, o săptămână la un apartament superior, cu tot confortul, poate să coste undeva în jurul a 25 - 30.000 de euro. Practic toate serviiciile sunt incluse, începând de la o cafea cu bobiţă de aur, care în mod normal costă 80 de euro.

Observator

×
Subiecte în articol: concediu
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close