Antena 3 CNN Externe O zi până la alegerile legislative din SUA. Obama îi atacă pe republicani

O zi până la alegerile legislative din SUA. Obama îi atacă pe republicani

O zi până la alegerile legislative din SUA. Obama îi atacă pe republicani
Sursa foto: Foto: AFP/ Mediafax
01 Noi 2010   •   11:40

Cu o zi înaintea alegerilor legislative din SUA, preşedintele Barack Obama i-a atacat încă o dată pe republicani spunând că, timp de doi ani, aceştia au refuzat orice fel de colaborare cu el.  Potrivit sondajelor, alegerile legislative se vor traduce prin câştiguri importante în Congres pentru republicani, informează AFP.

În acest context, Obama nu a ezitat să-l atace direct pe liderul minorităţilor din Camera Reprezentanţilor pentru statul Ohio, John Boehner. Liderul SUA s-a arătat indignat pentru că Boehner "a spus, şi citez, că „acesta nu este momentul să facem compromisuri".

"Gândiţi-vă la asta. Prioritatea sa nu este de a face astfel încât economia să se dezvolte, nu este de a crea locuri de muncă. Nu este de a reduce deficitul. Prioritatea sa este de a câştiga viitoarele alegeri. Nici măcar nu am terminat (campania) aceasta", a subliniat Obama.

Boehner ar putea deveni preşedintele Camerei şi deci a treia persoană în stat, dacă republicanii obţin, aşa cum este prevăzut, majoritatea în această adunare.

Marţi, americani din Ohio, un stat de importanţă crucială în cadrul oricărui scrutin naţional, votează pentru a-şi alege guvernatorul. Această funcţie este deţinută în prezent de un democrat.

Spre deosebire de Camera Reprezentanţilor, se pare că Senatul, din care doar o treime va fi înnoită marţi, va rămâne în mâinile democraţilor, arată ultimele sondaje. În Camera Reprezentanţilor, republicanii mai au nevoie de încă 39 de mandate pentru a prelua majoritatea.

În cazul în care republicanii vor ajunge majoritari în Camera Reprezntanţilor, Obama va fi nevoit să negocieze cu ei şi să renunţe la o serie de reforme.

 

 

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close