Antena 3 CNN Externe Zeci de oameni arestaţi la Mosova, după moartea lui Aleksei Navalnîi

Zeci de oameni arestaţi la Mosova, după moartea lui Aleksei Navalnîi

Vladimir Putin încearcă să îi reducă la tăcere pe susţinătorii lui Aleksei Navalnîi. Zeci de oameni au fost reţinuţi, după ce au încercat să îi aducă un omagiu celebrului activist, mort într-un lagăr din Siberia.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Feb 2024   •   08:44

Oamenii îl acuză pe Putin pentru moartea disidentului şi cer să se facă dreptate. Acesta nu este primul rival al dictatorului de la Kremlin, care moare în condiţii misterioase. În 2006, fostul agent Alexander Litvinenko a fost otrăvit cu polonium în Londra, iar în 2015, Boris Nemţov a fost asasinat la Kremlin.

Ruşii au fost avertizaţi de autorităţi să nu organizeze manifestaţii după moartea lui Aleksei Navalnîi. Cu toate acestea, mii de oameni au ieşit în stradă pentru a-i aduce un omagiu celui care a îndrăznit să înfrunte dictatura lui Putin.

Zeci de oameni au fost ridicaţi de poliţişti. Printre aceştia şi jurnalista Yulia Petrova, care încerca să transmită live de la manifestaţii.

Oamenii au depus flori inclusiv în apropiere de Kremlin, acolo unde în 2015 a fost asasinat un al rival al lui Putin, Boris Nemţov.

Manifestaţii au fost în toate marile oraşe ruseşti. La Sankt Petersburg, sute de oameni s-au adunat în apropierea monumentului deţinuţilor politici pentru a depune flori şi a aprinde lumânări în memoria lui Aleksei Navalnîi.

Şi în Londra, tinerii ruşi au ieşit în stradă. Oamenii au protestat în faţa Ambasadei Rusiei.

Aleksei Navalnîi a murit la trei ani după ce a fost arestat de autorităţile de la Moscova. Deşi era în închisoare, Navalnîo transmitea des mesaje critice la adresa dictatorului Vladimir Putin.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close