Antena 3 CNN Externe 26 de oameni au murit electrocutați după ce un cablu de înaltă tensiune a căzut într-o piață din Congo

26 de oameni au murit electrocutați după ce un cablu de înaltă tensiune a căzut într-o piață din Congo

Cel puțin 26 de persoane au murit după ce au fost electrocutate de un cablu de înaltă tensiune care a căzut într-o piață din Republica Democrată Congo.

26 de oameni au murit electrocutați după ce un cablu de înaltă tensiune a căzut într-o piață din Congo
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    03 Feb 2022   •   17:11

Cablul de înaltă tensiune s-a rupt și a căzut miercuri peste case și oameni care făceau cumpărături în apropierea capitalei Kinshasa.

Imaginile postate pe rețelele de socializare par să arate consecințele incidentului, cu mai multe corpuri nemișcate în bălți de apă.

Nu este încă clar ce a cauzat ruperea cablului.

Dar, într-o declarație, compania națională de electricitate din RD Congo a declarat că se crede că fulgerul a lovit o parte a cablului, făcând-o să cadă la pământ. Compania a transmis condoleanțe familiilor victimelor.

Poliția a spus că prăbușirea a avut loc în districtul Matadi-Kibala de la periferia orașului Kinshasa și că un număr de persoane au murit pe loc.

Presa locală relatează că majoritatea victimelor sunt comercianți de sex feminin.

„Cablul s-a rupt și capătul activ al acestuia a căzut într-un șanț care era plin cu apă după ploaia de dimineață”, a declarat Charles Mbutamuntu, purtătorul de cuvânt al guvernului provincial Kinshasa, pentru agenția de presă AFP.

Mbutamuntu a spus că cadavrele au fost duse la morgă și că o anchetă a incidentului este în curs.

Prim-ministrul Sama Lukonde a vizitat piața mai târziu miercuri. În comentariile postate pe Twitter, el a descris incidentul drept un „accident teribil”, adăugând: „Împărtășesc durerea imensă a familiilor. Gândurile mele se îndreaptă și către toți răniții”.

Mai multe cartiere ale capitalei sunt predispuse la inundații din cauza sistemelor de drenaj prost întreținute.

Un comerciant a spus că piața se inunda adesea când ploua, lucrătorii și cumpărătorii trebuind să treacă prin apă.

×
Subiecte în articol: Congo africa cablu inalta tensiune piata
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close